بلاگ

معرفی راویز دیوار | مراحل نصب + نکات قبل از خرید

راویز دیوار

راویز یک عبارت اصطلاحی است که در بین افرادی که با ساخت و ساز های ساختمانی سر و کار دارند بسیار پرکاربرد است، این عبارت در واقع به همان رابیتس اشاره می کند. از این سازه ساختمانی به طور گسترده در ساخت و ساز استفاده می شود مانند دیوار ها، سقف ها، ستون ها و … . در این مقاله کاربردی به طور خاص به بررسی راویز دیوار ، مزایا و معایب آن، طریقه نصب و همچنین نکات قبل خرید و اطلاع از قیمت آن خواهیم پرداخت بنابراین پیشنهاد می کنیم اگر اطلاعات کافی راجع به این سازه ساختمانی ندارید تا پایان این نوشته همراه ما باشید.

مزایای استفاده از راویز دیوار

راویز یک توری فلزی است که معمولا از جنس گالوانیزه ساخته می شود، همانطور که گفتیم به دلیل ویژگی های فراوانی که دارد در صنعت ساختمان سازی به طور عمده ای مورد استفاده قرار می گیرد. راویز ها در ایجاد یک سطح صاف و مقاوم برای دیوار ها و سقف ها کاربرد دارند. در ادامه برخی از مزایای استفاده از راویز دیوار آمده است.

این موارد برخی از مزایای استفاده از راویز بود در ادامه تعدادی از معایب این سازه ساختمانی را نیز بررسی می کنیم.

معایب راویز کاری دیوار

راویز کاری دیوار ساختمان، علی‌ رغم مزایای فراوانی که دارد، با برخی معایب نیز همراه است. در ادامه برخی از مهم‌ ترین این معایب آمده است.

با وجود معایبی که ذکر شد، توجه به این نکته ضروری است که راویز کاری همچنان یکی از روش‌ های پرکاربرد و محبوب برای پوشش دیوارها است. با انتخاب مصالح با کیفیت، اجرای صحیح و رعایت نکات فنی، می‌ توان بسیاری از این معایب را کاهش داد.

در ادامه مطلب معرفی راویز دیوار همراه ما باشید تا با کاربرد های راویز کاری بیشتر آشنا شویم.

کاربرد های راویز در دیوار و سقف

حال که با مزایای رابیتس و معایب آن آشنا شدید وقت آن است تا کاربرد های آن را به شما معرفی کنیم تا ببینید آیا در پروژه ساختمانی شما استفاده از راویز امکان پذیر است یا خیر. کاربرد های رابیتس عبارتند از :

سطح صاف و بدون شیب برای گچ کاری : یکی از مهمه ترین کاربرد های رابیتس در ایجاد یک سطح صاف است. ممکن است برای شما هم پیش امده باشد که دیوار یا سقف شما دچار برآمدگی (یا به اصطلاح قناس) باشد. هنگام استفاده از این سازه با چنین مشکلاتی برخورد نخواهید کرد و به راحتی گچ کاری خود را انجیم خواهید داد.

ساخت دیوار های کاذب : هنگام تقسیم اجزای خانه اکثر افراد به دنبال راه هایی برای اجرا و انتخاب مصالح درست هستند. راه های مختلفی مانند استفاده از دیوار های پیش ساخته و به طور کلی دوار چینی وجود دارد، اما یک راه حل کاربردی برای این کار استفاده از راویز دیوار است. به دلیل مقاومت بالا از رابیتس با هدف تقسیم فضا و ساخت دیوار کاذب استفاده می شود.

ساخت سقف کاذب : کاربرد اصلی دیگر این سازه در سقف کاب است. پیش تر در بخش مزایای راویز گفتیم که عایق خوب حرارتی و صوتی است به همین دلیل از آن در ساخت سقف کاذب استفاده می شود. همچنین امکان ایجاد نور پردازی های مختلف با رابیتس سقف وجود دارد.

این هم از کاربردهای راویز در ادامه به طور مختصر و کوتاه با مراحل پیاده سازی راویز در دیوار آشنا می شویم.

مراحل اجرای راویز دیوار

در مقاله ای مشابه مراحل رابیتس کاری دیوار را به طور کامل توضیح داده ایم، که پیشنهاد می کنیم سری به آن نوشته نیز بزنید. اما در اینجا هم به طور مختصر مراحل اجرای راویز را بر روی دیوار توضیح خواهیم داد. به طور کلی این مراحل در 4 مرحله قابل اجراست که عبارتند از :

1. آماده‌ سازی سطح دیوار

دیوار باید کاملاً تمیز و عاری از هرگونه گرد و غبار، چربی یا مواد دیگر باشد. اگر هرگونه ترک یا شکافی در دیوار وجود دارد باید با ملات مناسب پر شود.این ملات می تواند گچ، بتونه یا هر چیز دیگری که موجع به صاف شدن دیوار شود باشد.

2. نصب پروفیل‌ ها

پروفیل‌ های فلزی به دو صورت عمودی و فلزی قابل نصب هستند. پروفیل های عمودی با فاصله مشخص (معمولا 40 تا 60 سانتی‌ متر) به دیوار پیچ یا میخ می‌ شوند. پروفیل‌ های افقی هم پس از آن به پروفیل‌ های عمودی متصل می‌ شوند تا یک شبکه فلزی از راویز ایجاد شود.

3. نصب راویز

مهم ترین مرحله از اجرای رابیتس نصب خود ورقه های راویز است. پس از برش راویز ها به اندازه های دلخواه آن ها را با استفاده از سیم مفتول به پروفیل ها متصل می کنیم. البته این کار را با استفاده از بست های مخصوص نیز می توان انجام داد. تمام سطح دیوار را با راویز دیوار می پوشانیم و هیچ فاصله خالی بین آن ها قرار نمی دهیم.

4. گچ‌ کاری یا پوشش‌ دهی

پس از نصب راویز، یک لایه گچ روی آن کشیده می‌ شود. در صورت نیاز می توان لایه ای دیگر از گچ را روی دیوار کشید اما در غیر این صورت می توان از روش های دیگری مانند رنگ پلاستیک یا کاغذ دیواری برای پوشش دیوار استفاده کرد. البته که پیش از آن باید تمام سطح دیوار یکدست شده باشد.

آیا راویز دیوار تفاوتی با دیگر راویز ها دارد؟

هرچند که همه انواع راویز‌ ها اساساً توری های فلزی بافته شده‌ ای هستند که برای ایجاد سطحی صاف و مقاوم استفاده می‌ شوند، اما تفاوت‌ هایی در جنس، اندازه چشمه، ضخامت سیم و کاربرد آن‌ ها وجود دارد. این تفاوت‌ ها به دلیل شرایط خاص هر محیط و نوع کاربری آن ایجاد شده است. توصیه می کنیم برای اطلاعات بیشتر راجع به انواع رابیتس ها سری به مقاله این انواع راویز یا رابیتس بزنید.

به چه نکاتی قبل از خرید راویز برای دیوار باید دقت کنیم؟

قبل از خرید رابیتس، توجه به چند نکته مهم می‌ تواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید و نتیجه مطلوبی از رابیتس‌ کاری خود بگیرید. به عنوان مثال دقت به جنس، نوع کاربرد، ابعاد راویز، ضخامت سیم مفتول، اندازه چشمه های راویز و نوع چشمه های آن از مواردی است که دقت به آن ها بسیار مهم است. برای دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت راویز دیوار حتما با شماره 09120817982 تماس حاصل فرمایید.

سخن پایانی

راویز به عنوان یک عنصر مهم در صنعت ساختمان‌ سازی، نقش بسزایی در ایجاد سازه‌ های مقاوم و با کیفیت دارد. انتخاب درست نوع رابیتس و اجرای صحیح راویزکاری، به بهبود کیفیت و دوام ساختمان کمک شایانی می‌ کند. ممنونیم که تا پایان این مطلب کاربردی همراه ما بودید.

منابع دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *