رابیتس ها ، در کارهای مربوط به ساخت و ساز و ساختن ساختمان هایی مقاوم با طرح های داخلی زیبا نقش مهمی را ایفا می کنند. ابتدا باید بدانید رابیتس چیست ؟ و ساختار آن چگونه است. سپس از مراحلی که برای اجرای رابیتس نیاز دارید اطلاعات لازم را کسب می کنید. تا انتهای این مطالب همراه ما باشید زیرا موارد گفته شده مورد بررسی قرار می گیرد. و به جواب هر سوالی که در ذهنتان نقش بسته است می رسید. پس از مطالعه این محتوای آموزشی ، با کلیک کردن بر روی انواع رابیتس یا انواع راویز با کاربرد های به خصوص آن ها نیز آشنا می شوید.
ساختار و اجرای رابیتس ها
ساختار رابیتس یا راویز ، به گونه ای است که ورق های گالوانیزه پرس می شود و به صورت مشبک در می آیند. و نام دیگر این مشبک ها چشمه های رابیتس است. انواع مختلفی از رابیتس ها تولید می شوند که اندازه چشمه ها و ضخامت ورق ، مقاومت و کاربردی که یک رابیتس دارد را به ما نشان می دهد. در بخش بعدی ، اجرای رابیتس را به طور کامل برای شما توضیح داده ایم. و پس از آن با کاربرد و مزایای استفاده از آن ها به طور کامل آشنا می شوید.
مراحل اجرای رابیتس
از مهم ترین مراحل ساخت و ساز ، اجرای رابیتس کاری است. که با ایجاد ساخت سطحی صاف و یکدست ، برای پوشش نهایی کار شما مانند گچ ، سیمان و سنگ کاربرد دارد. به طور کلی این ورق های فلزی بر روی یک سازه زیرین نصب می شوند تا مقاومت ساختمان را بالاتر ببرد. مراحل اجرای رابیتس بدین ترتیب می باشد.
۱. آماده سازی سطح
– برای اجرای رابیتس ، ابتدا باید زیر ساخت مورد نظر را آماده سازی کنید. به طوری که سطح انتخابی که قرار است رابیتس بر روی آن ها نصب شود هیچ گونه آلودگی یا گرد و غباری نداشته باشد.
– زیر ساز محکم و مقاومی باید داشته باشید تا وزن رابیتس ها و پوشش های بعدی که روی آن ها قرار می گیرد را بتواند تحمل کند.
۲. نصب پروفیل
– پروفیل ها یا همان قوطی های فلزی ، باید با فاصله های منظم و مشخص بر روی زیر ساز نصب گردد. دقت کنید فاصله بین پروفیل ها به نوع رابیتس انتخاب شما و پوشش نهایی سازه بستگی دارد.
– اتصال پروفیل ها با استفاده از پیچ یا جوش به زیر ساز ، به طور کامل و محکم باید انجام شود.
۳. نصب رابیتس
– پس از انجام مراحل گفته شده ، به نصب رابیتس یا راویز می رسیم. در این قسمت با توجه به ابعاد مورد نیاز پروژه ، برش رابیتس ها صورت می گیرد.
– سپس با استفاده از مفتول گالوانیزه ، رابیتس ها را به پروفیل های روی زیر ساز متصل می کنیم. این اتصال باید محکم و به طور یکنواخت باشد.
– و در آخر سطح مورد نظر را چک کنید تا فاصله ای بین رابیتس ها وجود نداشته باشد و پوشش یکدستی داشته باشید.
۴. آماده سازی و اجرای ملات
– نصب رابیتس که به اتمام رسید ، آماده سازی ملات را باید شروع کنید و برای درست کردن آن از گچ ، سیمان یا ترکیبی از آن ها به همراه آب باید مورد استفاده قرار بگیرد.
– پس از اینکه مخلوطی یکدست را آماده کردید با استفاده از ابزار های مخصوص به این کار ، ملات را بر روی رابیتس ها بکشید و آن را صاف و یکدست کنید.
– گاهی نیاز است از چند لایه ملات ، برای ساخت سطحی صاف تر و مقاوم تر استفاده کنید.
۵. پوشش نهایی
– در مرحله آخر ، پس از خشک شدن ملات سطح را باید یکدست کنید تا زیر ساز مناسبی برای انجام پوشش نهایی مانند : رنگ ، کاغذ دیواری یا سنگ داشته باشید.
پس از اتمام مراحل اجرای رابیتس ، مهم است بدانید ابزار های مهم و مخصوصی که برای این کار استفاده می شود چیست ؟
۱. ابزار برش و خمکاری : مانند قیچی رابیتس بری ، انبر خم کن رابیتس و قیچی دستی
۲. ابزار هایی برای اندازه گیری و علامت گذاری : به طور مثال : متر ، شاقول ، خط کش
۳. ابزار اتصال رابیتس به سازه : سیم گالوانیزه ، انبر سیم چین ، پیچ و رول پلاک
۴. وسایل تکمیلی : چکش ، دریل ، سطح تراز و ماله
مزایای استفاده از رابیتس یا راویز
ویژگی هایی که انواع رابیتس ها دارند موجب پر کاربرد شدن آن ها در قسمت های مختلف ساختمان سازی شده است. و برخی از مهم ترین مزایایی که می توانیم به آن ها اشاره کنیم شامل موارد زیر می شود.
۱. قابلیت انعطاف پذیری در رابیتس ها موجب شده تا به راحتی شکل و فرم دلخواه شما را بگیرند.
۲. وزن سبک آن ها به نسبت سایر مصالح ساختمانی موجب محبوبیت و پر کاربرد شدن آن ها شده است.
۳. قیمت برخی از انواع رابیتس ها مناسب تر از بقیه مصالح ساختمانی می باشد.
۴. سرعت اجرای بالاتری از دیگر روش های موجود دارند.
۵. جنس گالوانیزه و ساختار مشبک در آن ها ، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و ضربه را به وجود می آورد.
کاربرد های رابیتس
شاید برایتان سوال باشد از رابیتس ها در ساختمان ها برای چه کاری ساخته می شود. موارد استفاده از رابیتس عبارتند از :
۱. برای ساخت سقف های کاذب با طرح های دلخواه و ارتفاع های مختلف از رابیتس ها استفاده می شود.
۲. در ساخت دیوار های کاذب داخلی که در خانه ها وجود دارد برای تقسیم فضا و عایق بندی صدا و حرارتی ، رابیتس کاربرد دارد.
۳. ایجاد زیر سازی مناسب ، برای نصب کردن سنگ ها ، سرامیک و سایر پوشش هایی که برای نمای ساختمان به کار می رود.
۴. تشکیل سطحی صاف برای گچ کاری ، سیمان کاری و دیگر پوشش های زیرین در ساخت
نکاتی برای انتخاب انواع رابیتس
انتخاب مناسب ترین نوع رابیتس ، جزو مهم ترین مرحله در اجرا کردن یک پروژه ساخت و ساز ساختمانی است. زیرا تاثیر مستقیمی بر کیفیت و طول عمر کار شما دارد. در این بخش با برخی از این نکات اشنا می شوید.
۱. ابتدا هدف خود را از اجرای رابیتس مشخص کنید و متناسب با آن یکی از انواع رابیتس را تهیه کنید. به طور مثال : برای دیوار های کاذب راویز هایی که سبک تر هستند و دارای چشمه های درشت نیز هستند می تواند مناسب باشد.
۲. رابیتس هایی با وزن سنگین از مقاومت بالاتری برخوردار است همچنین ، وزن آن ها به ضخامت و اندازه چشمه هایی که در آن ورق است بستگی دارد.
۳. شرایط محیطی ساختمان خود را در نظر بگیرید یعنی اگر در محیط مورد نظر رطوبت وجود داشت از رابیتس گالوانیزه استفاده کنید که در برابر زنگ زدگی مقاوم است.
۴. به کیفیت این محصول دقت کنید. و انتخابتان رابیتسی با کیفیت بالا و عاری از هرگونه نقص و ترکی باشد.
جمع بندی
به پایان مطالب اجرای رابیتس رسیدیم. و به طور کامل با مراحلی که نیاز است انجام دهید آشنا شدید. همچنین از دیگر جزئیات مربوط به آن نیاز آگاه کامل را پیدا کردید. اگر قصد تهیه ، انواع رابیتس با کیفیتی مطلوب را دارید. پیشنهاد می کنیم از طریق تماس با ما اقدام نمایید و از مشاوره رایگانی که متخصصان حاضر در مجموعه ، در اختیار شما می گذارند استفاده کنید. تا در نهایت انتخابی مطمئن داشته باشید و با خیالی آسوده سفارشات خود را ثبت نمایید.