بلاگ

راویز کاری سقف با گچ | مراحل و ابزار های مورد نیاز آن

راویز کاری سقف با گچ

راویز کاری سقف با گچ یکی از رایج ترین روش ها برای پوشش و پیاده سازی سقف است. در این روش از قوطی های فلزی و سازه ای به نام رابیتس قالبی بر روی سقف ایجاد می شود سپس با استفاده از گچ روی آن پوشانده می شود. با استفاده از این روش هم می توانید سقف خانه خود را تعمیر کنید و هم جلوه زیبایی را به آن اضافه کنید. در این مطلب به طور کامل به بررسی مراحل رابیتس کاری سقف با گچ خواهیم پرداخت. بنابراین اگر شما هم علاقه مند به اجرای سقف کاذب با استفاده از راویز هستید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

راویز کاری سقف با گچ

سقف های کاذب را با استفاده از ملات های مختلفی می توان نما کاری کرد، یکی از متداول ترین روش ها استفاده از گچ کاری است. همانطور که گفتیم در این روش از سازه فلزی رابیتس استفاده می کنیم و آن را روی میلگرد ها و پروفیل های فلزی نصب می کنیم. حال می توانیم با استفاده از گچ نمای سقف را به طرح های دلخواه در بیاوریم. در بخش بعدی موارد مورد نیاز برای اجرای راویز کاری سقف با گچ را معرفی می کنیم.

ابزار مورد نیاز برای راویز کاری

پیش از اینکه مراحل راویز کاری سقف را بررسی کنیم بهتر است ابتدا ابزار ها و مصالح مورد نیاز برای راویز کاری را معرفی کنیم. برخی از این ابزار ها ضروری و برخی دیگر مراحل اجرا را برای ما راحت تر می کند. بنابراین برای نتیجه گیری بهتر باید این ابزار ها را تهیه کنیم. ابزار مورد نیاز برای راویز کاری سقف با گچ عبارت است از :

  • ورق رابیتس : اصلی ترین قسمت سقف کاذب که ملات گچ روی آن پیاده سازی می شود.
  • گچ : ملات نماکاری که پس از نصب راویز برای پوشاندن سقف مورد استفاده قرار می گیرد.
  • پروفیل فلزی : پروفیل یا همان قوطی آهنی برای تشکیل اسکلت سقف کاذب کاربرد دارد.
  • سیم مفتول یا گالوانیزه : برای وصل کردن ورق رابیتس به پروفیل ها از سیم مفتول یا گالوانیزه می توان استفاده کرد.
  • میخ پرچ : پس از وصل شدن رابیتس به پروفیل با استفاده از میخ پرچ آن ها را پرس می کنیم.
  • دریل و مته : برای سوراخکاری و اتصالات قطعات به هم
  • اره : برای برش پروفیل ها و ورق های رابیتس به اندازه های دلخواه
  • تراز و شاقول : برای اطمینان از تراز بودن سقف و اندازه گیری های عمودی
  • ماله و کاردک : ابزار های مهم برای گچ کاری و شکل دادن به آن
  • سنباده : برای صاف کردن سطح گچ پس از خشک شدن ، سنباده نقش مهمی را ایفا می کند.

این موارد مهم ترین ابزار ها برای اجرای رابیتس کاری سقف با گچ است. همچنین برخی موارد دیگر مانند بتونه، توری و … وجود دارند که در صورت نیاز می توان از آن ها استفاده کرد.

مراحل اجرای راویز کاری سقف با گچ

پس از تهیه ابزارآلات و مصالح رابیتس کاری زمان اجرای آن است. به طور کلی مراحل اجرای آن را می توان در 5 مرحله جای داد. البته لازم است ذکر کنیم که طرح های مختلف رابیتس ممکن است برخی از این مراحل را دچار تغییر کند اما در حالت کلی می توان از این 5 مرحله برای راویز کاری سقف استفاده کرد.

1. آماده سازی سطح

در اولین مرحله از اجرای سقف کاذب باید سطح سقف را از هرگونه آلودگی و غبار پاک کنیم. پس از اینکه به طور کامل تمیزکاری را انجام دادیم حال باید عیوب سقف را رفع کنیم. اگر بر روی سطح سقف ترک یا شکاف وجود دارد می توان با استفاده از بتونه آن ها را پر کرده و سطح را کاملا صاف کنید.

2. نصب پروفیل ها

در این مرحله نوبت به نصب پروفیل ها یا همان قوطی های فلزی می رسد. ابتدا باید پروفیل های اصلی را با فاصله (معمولا 40 تا 60 سانتی متر) از یکدیگر به سقف متصل کنیم. بعد از به نصب پروفیل های فرعی می پردازیم. با نصب این پروفیل ها و اتصال آن ها به یکدیگر یک شبکه فلزی ایجاد می شود

3. نصب رابیتس

با اتصال پروفیل ها به همدیگر بستری برای نصب ورق های رابیتس ایجاد می شود. در بخش های بعدی به نکاتی برای انتخاب بهترین ورق رابیتس برای انواع سقف ها اشاره می کنیم، حال تصور کنید که ورق رابیتس مناسب با سقف خود را تهیه کرده اید. نصب رابیتس را می توان به دو بخش تقسیم کرد برش ورق ها و اتصال ورق ها به پروفیل. در صورت نیاز می توانید نقشه رابیتس کاری خود را پیش از اجرای این مراحل بکشید. برای اطلاع از نحوه اجرا و اهمیت این کار پیشنهاد می کنیم سری به مقاله نقشه رابیتس کاری بزنید.

حال ورق های راویز را در اندازه های مشخص و مناسب با فاصله بین پروفیل ها برش می دهیم. پس از آن با استفاده از سیم گالوانیزه یا سیم مفتول ورق ها را به پروفیل ها متصل و محکم کنید. در ادامه نیز می توانید از میخ پرچ برای پرس ورق ها به قوطی فلزی استفاده کنید.

4. گچ کاری

رابیتس کاری سقف با گچ ، مهم ترین قسمت آن گچ کاری است. تا به اینجا بستری را برای ملات ریزی، با استفاده از رابیتس ایجاد کردیم. حال نوبت به گچ کاری می رسد. انجام این مرحله کمی تخصصی است و برای انجام آن نیاز به یک گچ کار ماهر داریم. این گچ کاری می تواند در طرح های مختلف انجام شود زیرا استحکام سازه رابیتس اگر بر اساس استاندارد ها ایجاد شود بسیار بالاست.

5. بتونه کاری و رنگ آمیزی

طی 4 مرحله گذشته اجرای راویز کاری سقف با گچ به اتمام رسید. در این مرحله به عیب یابی و رنگ آمیزی سقف می پردازیم. در صورت وجود درز بین ورق های رابیتس می توان با استفاده از بتونه آن ها را پر کرد. پس از خشک شدن بتونه استفاده از سنباده برای صاف و یکدست شدن سقف ضروری است. در پایان پس از خشک شدن گچ کاری و بتونه می توان رنگ آمیزی را شروع کرد.

انتخاب بهترین ورق رابیتس برای راویز کاری سقف با گچ

یکی از مهم ترین مراحل در اجرای سقف کاذب انتخاب نوع رابیتس است. این موضوع به عوامل مختلفی مانند نوع ساختمان، میزان تحمل بار، شرایط آب و هوایی و محیطی، بودجه و … بستگی دارد. در ادامه انواع رابیتس و کاربرد های هر کدام را معرفی می کنیم تا با خیالی آسوده اقدام به خرید این محصول کنید.

انواع ورق رابیتس و کاربرد های آن ها

از زوایای مختلفی می توان رابیتس ها را مورد بررسی قرار داد به عنوان مثال بر اساس چشمه، تعداد ستون که شامل 9، 11 و 13 ستونه که تفاوت آن ها در استحکام است و بر اساس وزن. برای راویز کاری سقف با گچ استفاده از رابیتس 13 ستونه سنگین پیشنهاد می شود. در ادامه انواع این سازه ساختمانی را از نظر وزن بررسی خواهیم کرد.

رابیتس سبک : از این رابیتس برای سقف های کاذب با تحمل فشار کم مانند سقف اتاق خواب و پذیرایی استفاده می شود.

رابیتس نیمه سنگین : نوع دیگری از راویز ها که بیشتر مناسب سقف های ادارات و فروشگاه ها است زیرا از تحمل بار متوسطی برخوردار است.

رابیتس سنگین و فوق سنگین : این نوع از رابیتس ها از تحمل فشار بالایی برخوردار هستند به همین دلیل از آن ها در سقف کاذب کارگاه ها و سوله ها استفاده می شود.

سخن پایانی و سوالات متداول

به پایان این نوشته رسیدیم، ممنونیم که تا اینجا همراه ما بودید. سعی کردیم در این مقاله تمامی نکات، ابزار های مورد نیاز و مراحل راویز کاری سقف با گچ را برای شما توضیح دهیم. پیشنهاد می کنیم حتما برای مشاوره در رابطه با رابیتس کاری و خرید آن با شماره قرار گرفته در بالای سایت تماس حاصل فرمایید تا از متخصصان حاضر در مجموعه ظهور ابزار مشاوره رایگان دریافت کنید. در پایان نیز به برخی از سوالات متداول شما عزیزان پاسخ داده ایم که پیشنهاد می کنیم نگاهی به آن ها نیز داشته باشید.

بهترین نوع گچ برای راویز کاری سقف با گچ کدام است ؟

انواع مختلفی از گچ وجود دارد مانند گچ ساختمانی معمولی، گچ پلیمری، گچ گیپتون و … اما به طور کلی باید از گچی استفاده کنیم که چسبندگی بالا، زمان گیرش مناسب، مقاومت بالا در برابر سایش و ضربه و همچنین یکنواختی هنگام ساخت ملات را دارا باشد.

چگونه از ترک خوردگی گچ جلوگیری کنیم ؟

یکی از رایج ترین مشکلات هنگام راویز کاری سقف با گچ ترک خوردگی آن است. برای جلوگیری از آن باید سطح زیرین گچ و رابیتس عاری از هر گونه گرد و غبار و آلودگی باشد. همچنین گچ را با میزان مناسبی از آب مخلوط کنید تا خمیری یکدست با غلظت مناسب به دست آید. استفاده از بتونه و اجرای گچ کاری به صورت لایه های نازک نیز می تواند از ترک خوردگی گچ هنگام راویز کاری جلوگیری کند.

چه مدت زمانی برای خشک شدن کامل گچ نیاز است؟

زمان خشک شدن کامل گچ به عوامل مختلفی مانند ضخامت لایه گچ، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. به طور معمول، هر لایه گچ به 24 تا 48 ساعت زمان برای خشک شدن کامل نیاز دارد.

آیا می‌ توان روی گچ را رنگ‌ آمیزی کرد ؟

بله، پس از خشک شدن کامل گچ و انجام مراحل پرداخت نهایی، می‌ توانید روی آن را رنگ‌ آمیزی کنید.

منابع دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *