بلاگ

رابیتس بندی نما و مراحل اجرای آن در نمای ساختمان

رابیتس بندی نما

یکی از رایج ترین روش ها برای ایجاد نمای ساختمان استفاده از رابیتس است. در اکثر ساخت و ساز ها از این سازه در سقف کاذب، دیوارها، ستون ها و … استفاده می شود. امروز می خواهیم استفاده از این محصول را در نمای ساختمان توضیح بدیم. پس اگر شما هم به دنبال مزایای رابیتس بندی نما یا کاربرد های دیگر آن هستید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

رابیتس بندی نما ساختمان

در این روش، توری های فلزی مشبکی به نام رابیتس به عنوان یک زیرساخت روی دیوار نصب می شوند و سپس روی این توری، لایه هایی از ملات و پوشش نهایی مانند سنگ، سرامیک یا کامپوزیت قرار می گیرد.اگر اطلاعات کافی راجع به رابیتس ندارید حتما سری به مقاله رابیتس چیست؟ بزنید. دلیل استفاده گسترده از این سازه در صنعت ساخت وساز ایجاد بستری امن برای گچ کاری و سیمان کاری و همچنین نگهداری ملات جهت نگهداری سنگ در نما است.

مزایای رابیتس کاری نما

حال که با این سازه آشنا شدید وقت آن است کمی مزایای این روش نما کاری را بشناسید. مزایای متعددی را برای اسستفاده از این سازه در نظر می گیرند برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از :

تقویت ساختمان : رابیتس با توزیع بار یکنواخت باعث تقویت استحکام ساختمان می شود و مقاومت آن را در برابر عوامل خارجی مانند زلزله و باد افزایش می دهد.

چسبندگی بهتر : ساختار مشبک این محصول موجب می شود پوشش نما از هر جنسی چه سنگ و چه سرامیک به خوبی به سطح زیرین بچسبد و از ریزش آن ها جلوگیری شود.

سهولت اجرا : در مقایسه با برخی روش ها رابیتس بندی نما کاری آسان تر است. همچنین می تواند سرعت اجرای پروژه را افزایش دهد.

جلوگیری از ترک خوردگی : تغییرات دمایی یکی از مهم ترین مباحث در حوزه ساخت و ساز است. برای ساخت هر سازه باید این موضوع را در نظر گرفت و محاسبات مورد نیاز آن را انجام داد. رابیتس به دلیل جذب انبساط و انقباض ناشی از تغییرات دمایی از ترک خوردگی پوشش نما جلوگیری می کند.

تنوع در انتخاب پوشش و طرح نهایی : پیش تر هم گفتیم که با استفاده از رابیتس می توان هر نوع پوششی اعم از سنگ، سرامیک و کامپوزیت را اجرایی کرد. و ظاهر ساختمان را با سلیقه خود شخصی سازی کرد. این امر موجع به ایجاد ظاهری زیبا و جذاب برای نمای ساختمان می شود.

مزایای راویز در همین چند مورد خلاصه نمی شود و از این سازه به دلیل مقرون به صرفه بودن و طول عمر بالا نیز استفاده می شود. در ادامه با مراحل اجرای یک پروژه با رابیتس بیشتر آشنا می شویم.

مراحل اجرای رابیتس کاری در نمای ساختمان

نصب رابیتس را به طور کلی می توان در 5 مرحله جای داد. این مراحل عبارتند از :

مرحله اول : آماده سازی سطح دیوار

پیش از هر چیز در ابتدا باید نمای ساختمان به طور کامل تمیز شود یعنی تمامی آلودگی ها، چربی، گرد و غبار و رنگ های پوسته شده از سطح دیوار به طور کامل پاک شوند. هرگونه ترک، شکستگی، حفره و ناهمواری در دیوار با استفاده از مصالح مناسب ترمیم شود. همچنین در صورت وجود رطوبت یا نم در دیوار، قبل از اجرای رابیتس، سطح با استفاده از مواد آب بند مناسب پوشش داده شود تا از نفوذ رطوبت به داخل دیوار جلوگیری شود.

مرحله دوم : نصب پروفیل های اولیه

با توجه به جنس دیوار و نوع پوشش نهایی باید جنس پروفیل فلزی را انتخاب کنیم. البته که معمولاً از پروفیل های گالوانیزه استفاده می شود. در مرحله بعدی پروفیل ها را با فاصله مشخص (معمولاً 40 تا 60 سانتی‌متر) به صورت افقی و عمودی روی دیوار نصب می کنیم. و در انتها باید تراز بودن رابیتس را چک کنیم. از تراز لیزری یا تراز دستی برای اطمینان از تراز بودن پروفیل ها می توان استفاده کرد.

مرحله سوم : نصب رابیتس

پس از اینکه پروفیل های اولیه را نصب کردیم به مهم ترین مرحله رابیتس بندی نما ساختمان می رسیم یعنی نصب ورقه های رابیتس. ورق های رابیتس با توجه به ابعاد مورد نظر و محل نصب برش داده می شوند. در مرحله بعد ورق های رابیتس با استفاده از سیم گالوانیزه یا میخ به پروفیل ها متصل می شوند. برای اتصال محکم تر، از پیچ خودکار نیز می توان استفاده کرد. تمام سطح دیوار باید با رابیتس پوشیده شود تا سطحی یکدست و آماده برای اجرای پوشش نهایی ایجاد شود.

مرحله چهارم : اجرای لایه ملات

آماده‌سازی ملات: ملات با نسبت مناسب آب و سیمان آماده می شود. البته که از ملات های دیگری هم می توان استفاده کرد اما سیمان رایج ترین نوع ملات است. برای افزایش چسبندگی و مقاومت ملات می توان از افزودنی های مخصوص استفاده کرد. لایه ای از ملات با توجه به نیاز خود به صورت یکنواخت روی سطح رابیتس می کشیم. ضخامت این لایه بسته به نوع پوشش نهایی متفاوت است.

مرحله پنجم : نصب پوشش نهایی

پوشش نهایی که می تواند جنس مختلفی هم داشته باشد با استفاده از چسب مخصوص روی لایه ملات نصب می شود. درزهای بین قطعات پوشش با ملات بندکشی می شود. در آخر هم در صورت نیاز می توان آب بندی را انجام داد. در برخی موارد، مانند مناطق مرطوب یا برای جلوگیری از نفوذ آب به پشت پوشش، از مواد آب بند استفاده می شود.

معایب رابیتس بندی نما

تا به اینجا با مزایا و مراحل رابیتس بندی آشنا شدیم. در ادامه به تعدای از معایب این روش هم اشاره می کنیم تا هنگام اجرای این روش چه در نما و چه در سقف کاذب احتیاط های لازم را انجام دهید.

نیاز به متخصص : اجرای پروژه با راویز نیازمند یک متخصص است زیرا تا حدودی باید محاسبات نتیجه پروژه انجام شود. همچنین پیش از شروع آن باید به نقشه رابیتس کاری نما کشیده شود.

وزن زیاد : استفاده از این ورق های گالوانیزه به همراه ملات می تواند تا حدودی وزن نمای ساختمان را افزایش دهد. بنابراین باید این موضوع را در محاسبات خود در نظر بگیرید.

زمان بر بودن : اجرای رابیتس بندی به زمان بیشتری نسبت به برخی روش های دیگر نیاز دارد. این موضوع به ویژه در پروژه های بزرگ و با زمان بندی تنگ می تواند مشکل ساز باشد.

سخن پایانی

ممنونیم که تا پایان این مطلب همراه ما بودید. سعی کردیم تمامی نکات مربوط به رابیتس بندی نما را به شما بگوییم و همچنین نمایی کلی از مراحل اجرای پروژه را به شما بدهیم. پیشنهاد می کنیم قبل از اقدام به استفاده از این روش سقف کاذب و نما حتما با یک متخصص در این حوزه همکاری کنید. امیدواریم از این مقاله کاربردی نهایت لذت را برده باشید.

منابع دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *