بلاگ

رابیتس کاری و رابیتس بندی چیست | 0 تا 100 مراحل آن

رابیتس کاری

امروزه در صنعت های ساخت و ساز رابیتس کاری نقش مهمی را ایفا می کند. در ابتدا باید بگوییم رابیتس چیست ؟ رابیتس ها ورق های فلزی مشبکی هستند که از پرس کردن و کشش ورق های گالوانیزه تولید می شوند. این ورق های توری به دلیل مزایا و کاربرد های زیادی که دارند بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و به راویز نیز معروف می باشند برای اطلاعات بیشتر از راویز یا رابیتس می توانید به مطالب آموزشی رابیتس چیست مراجعه کنید. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید زیرا راویز یا رابیتس کاری که جزو مهم ترین مرحله در ساخت و ساز است را برایتان توضیح داده ایم.

رابیتس کاری یا رابیتس بندی چیست ؟

رابیتس کاری و رابیتس بندی هر دو روشی کاملا مشابه به یکدیگر در ساختمان سازی هستند. و این کار را برای درست کردن سطحی صاف و یکنواخت ، بر روی دیوار ها ، سقف ها و … انجام می دهند. در روش رابیتس کاری ، از توری های فلزی مشبکی یا همان رابیتس را به عنوان زیر ساز های مصالح ساختمانی مانند گچ ، سیمان یا دیگر مصالح ساختمانی استفاده می کنند. در ادامه مطالب کاملی از مراحل رابیتس کاری را آموزش می بینید.

آموزش صفر تا صد رابیتس کاری

در قدم اول باید بدانید قبل از رابیتس کاری ، از چه ابزار و مصالحی استفاده کنید.

ابزار های رابیتس بندی

  • رابیتس
  • پروفیل‌های فلزی
  • میخ یا پیچ
  • قیچی رابیتس
  • تراز
  • شاقول
  • متر
  • گچ یا سیمان
  • آب
  • ماله

گام به گام آموزش صفر تا صد رابیتس کاری به شرح زیر می باشد.

– مرحله اول آماده سازی سطح است. یعنی سطح مورد نظر عاری از هرگونه آلودگی و غبار باشد.
– پروفیل های فلزی اسکلت هایی برای رابیتس ها هستند که نصب آن ها با فواصل مناسب و دقیق به صورت عمودی ، توسط پیچ یا میخ به سقف ها یا دیوار متصل می شوند. دقت نمایید فاصله بین پروفیل ها به نوع رابیتسی که انتخاب کرده اید بستگی دارد. اما به طور معمول بین ۴۰ تا ۶۰ سانتی متر است.
– پس از انجام دو مرحله بالا ، رابیتس ها را با توجه به ابعاد مورد نظرتان باید برش دهید.
– نصب رابیتس به پروفیل ها ، باید به گونه ای باشد که در گوشه ها و زاویه های مختلفی که وجود دارد با دقت رابیتس ها را خم کنید تا به یکدیگر متصل شوند و هیچ گونه شکافی در بین آنها وجود نداشته باشد.
– پس از اتمام مراحل رابیتس کاری سطح را با مصالح ساختمانی مانند گچ یا سیمان به طور کامل پوشش دهید.
– و در آخر ، با استفاده از صافکاری سطحی که پوشش داده اید را صاف و یکنواخت کنید.

روش های رابیتس کاری

دو روش اصلی برای میلگرد های رابیتس را به سازه اصلی نصب کنید وجود دارد. که با آن ها آشنا خواهید شد.

جوشی

این روش زمانی امکان پذیر است که شما به زیر سقف دسترسی داشته باشید و میلگرد ها را به سقف اصلی به سازه های که در آن جا موجود است جوش بدهید. مزایای استفاده از این روش به شرح زیر می باشد.

– در طرح های سقف کاذب ، حتی بعد از اجرای این روش امکان تغییر وجود دارد.
– سرعت اجرای روش جوشی ، به نسبت روش دفنی بیشتر است.

دفنی

در روش دفنی هنگامی که سقف اصلی ساخته می شود قبل از بتن ریزی میلگرد ها داخل بتن ها دفن می شوند. معمولا این مدل از رابیتس کاری برای سقف های بتنی استفاده می شود. از مزایای این روش به موارد زیر اشاره می کنیم.

– هنگامی که میلگرد ها به صورت یکپارچه با بتن متصل می شوند. استحکام سازه بسیار بالا است.
– به دلیل اینکه میلگرد ها درون بتن قرار می گیرند در برابر رطوبت و خوردگی نیز مقاوم هستند.
– با انجام این روش نیازی به جوشکاری نخواهید داشت.

در نهایت انتخاب یکی از این دو روش به عوامل مختلفی بستگی دارد و این عوامل را به صورت کامل توضیح داده ایم.

– روش دفنی ، هنگامی که بارگذاری روی سقف بیشتر باشد مناسب است.
– همانطور که گفتیم برای سقف های دال کرومیت یا سقف های بتنی از روش دفنی استفاده شود بهتر است و برای سایر سقف ها ، روش جوشی کاربرد دارد.

نقشه رابیتس کاری

نقشه رابیتس کاری نیز شامل مراحلی می شود که جزئیات مختلفی مانند اندازه ، ابعاد رابیتس ها ، محل قرارگیری پروفیل ها ، نوع اتصالات و نحوه اجرای پوشش نهایی شامل آن می شود. برای کسب اطلاعات دقیق از این مراحل و جزئیات می توانید به صفحه نقشه رابیتس کاری مراجعه کنید.

چرا رابیتس کاری مهم است ؟

رابیتس بندی ، فرآیند مهمی است که در داشتن پروژه ای بی نقص به شما کمک می کنند. اما چرا باید از رابیتس کاری در ساخت و ساز های خودمان استفاده کنیم ؟ برخی از مهم ترین دلایل استفاده و اجرای رابیتس کاری عبارتند از :

– استفاده از رابیتس در ساختمان ها باعث می شود به عنوان یک لایه تقویت کننده عمل کند و مقاومت سازه را در برابر ترک خوردگی هایی که ممکن به وجود بیاید بالا ببرد.
– با رابیتس کاری ، سطحی صاف و یکدست که حاصل این کار است به وجود می آید و این امر موجب می شود برای اجرای پوشش های بعدی که می خواهید انجام دهید بسیار مناسب باشد.
– رابیتس ها توانایی این را دارند که ترک های جزئی که در سازه های شما وجود دارند را جذب کند و از زیاد شدن آن ها جلوگیری کند.
– استفاده از لایه های عایق به همراه رابیتس ‌، خاصیت عایق حرارتی و صوتی که در ساختمان وجود دارد را تقویت می کند.

نکات مهم در رابیتس بندی چیست ؟

شاید این سوال در ذهنتان نقش ببندد که نکات مهم در رابیتس بندی چیست ؟ و چه باید یا نباید هایی را باید رعایت کنید تا ساخت و ساز خود را بدون کم ترین مشکل به اتمام برسانید. رابیتس کاری نیاز به دقت و توجه در اصول خاصی حین اجرا دارد. رعایت نکات گفته شده شما را آگاه می کند تا به راحتی این کار را انجام دهید.

– مهم است برای نتیجه بهتر ، از رابیتس های با کیفیت استفاده کنید.
– نوع رابیتس را بر اساس پروژه خود انتخاب کنید. به طور مثال رابیتس هایی که چشمه های ریز دارند برای سطح هایی که دارای انحنا هستند مناسب است.
– نصب پروفیل ها اگر به صورت افقی و عمودی باشد استحکام کار شما افزایش می یابد.
– برای برش دادن رابیتس ها ، از قیچی مخصوص آن استفاده کنید.
– سطحی که رابیتس کاری بر روی آن انجام می شود باید کاملا تراز باشد تا از به وجود آمدن ناهمواری در پوشش نهایی جلوگیری شود.
– برای پروژه های بزرگتر و پیچیده تری که دارید از کسانی که در این کار تخصص و فعالیت دارند مشاوره بگیرید.

جمع بندی

به انتهای مطالب آموزشی رسیدیم. و از جزئیات مرتبط با رابیتس بندی چیست . اگر می خواهید انواع رابیتس ها را با کیفیتی مطمئنه تهیه کنید. می توانید از قسمت تماس با ما مراجعه نمایید و با دریافت مشاوره رایگان از متخصصان حاضر در فروشگاه خدماتی بازرگانی ظهور ابزار اطلاعات مورد نیاز دیگری را کسب کنید و سفارشات خود را ثبت نمایید.

منابع دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *